1Należy pamiętać, że lokale gastronomiczne to nie mieszkania czy domy; każdy taki lokal jest ściśle monitorowany przez rząd i różne inspekcje.
Przed remontem restauracji albo kawiarni trzeba będzie pomyśleć zawcześniej o takich szczegółach jak oświetlenie, wentylacja, hydraulika, przepisy przeciwpożarowe, przepisy sanitarne i tak dalej. Podobne obiekty wymagają opracowania unikatowego projektu wnętrz zdolnego przyciągnąć potencjalnych gości, z uwzględnieniem wszelkich standardów technologicznych i sanitarnych.
2Istnieją pewne zasady dotyczące aranżacji wnętrza kawiarni lub restauracji, których należy przestrzegać.
Najbardziej oczywiste: przestrzegaj ogólnego stylu pomieszczenia. Pomyśl o jednym kierunku i podążaj za nim. Połączyć wszystko naraz, mieszając klasykę, loft i minimalizm, oczywiście, możesz, ale zrobić to kompetentnie – to trudne zadanie. Wystrój wnętrza powinien odpowiadać postrzeganemu statusowi, być wyjątkowy, ale nie natrętny, zapadać w pamięć, ale nie skąpić w oczach.
3Projektowanie i wykończenie kawiarni czy restauracji to złożony proces, w którym bierze udział kilka stron.
Należą do nich właściciel, który zwykle ma swoje pomysły, doświadczony projektant, który łączy wszystkie pomysły w spójny obraz, oraz ekipa budowlana, która przekształca fantazję w rzeczywistość. Mamy duże doświadczenie w remontach przestrzeni publicznych, zaprojektujemy je i wykończymy. Nie musisz się martwić, jak zebrać ekipę lub gdzie znaleźć majstra, bo wszystko jest już znalezione i czeka na Twoje zlecenie.